Кламер БГ - Новини: Моуриньо опроверга информацията, че е обвинен за укриване на данъци

Моуриньо опроверга информацията, че е обвинен за укриване на данъци

Спорт

|
Ср, 21 Юни 2017г. 15:14ч.
Моуриньо опроверга информацията, че е обвинен за укриване на данъци

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не е получавал обвинение от испанските власти за укриване на данъци.

Такава позиция разпространиха в сряда адвокатите на португалския треньор, опровергавайки твърденията в испанските медии, че е бил погнат за дължима сума в порядъка на 3.3 млн. евро.

"Жозе Моуриньо до момента не е получавал никакво уведомление относно публикуваните новини. До днес нито испанските данъчни власти, нито прокурорът са се свързали с Жозе Моуриньо или неговите съветници, които се грижат за тези въпроси", пишат адвокатите му.

Специалния живя за последно в Испания между юни 2010 и май 2013 г., докато водеше Реал Мадрид. Според неговите представители в този период той е платил над 26 милиона евро данъци, което се равнява на 41% от получените от него приходи.

"През 2015 г. той прие преизчисленията върху данъчните му задължения, направени от властите за периода 2011-2012 г. Тогава той подписа и споразумение с властите за дължимите пари за 2013 г. От своя страна, тогава испанското правителство подписа документ, според който Моуриньо е съдействал напълно на властите и се е съгласил с всички техни препоръки за плащане на задълженията и няма никакви обвинения към него", се казваше още в опровержението на адвокатите на португалеца до медиите.

През последните седмици в медиите се появиха информации за подобни разследвания за данъци срещу звездите на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Гарет Бейл. На първите двама дори предстоят изслушвания по обвиненията срещу тях.

mediapool.bg