Кламер БГ - Новини: Григор Димитров бе спрян от Лопес на полуфиналите в Куинс

Григор Димитров бе спрян от Лопес на полуфиналите в Куинс

Спорт

|
Нед, 25 Юни 2017г. 13:42ч.
Григор Димитров бе спрян от Лопес на полуфиналите в Куинс

Българският тенисист Григор Димитров не успя да преодолее в събота вечерта полуфиналите на турнира в "Куинс клъб" и загуби от испанеца Фелисиано Лопес с 7:5, 3:6, 6:2.

Така Лопес излиза в битка за титлата в неделя срещу Марин Чилич, който успя да елиминира

Жил Мюлер

от Люксембург с 6:3, 5:7, 6:4

Губейки мача срещу Лопес Димитров пропусна както възможността да се класира за трети финал през 2017 г., но и възможността да се завърне в топ 10 на световната ранглиста преди старта на турнира на "Уимбълдън". Така 26-годишният хасковлия остава 11-ти, само на 5 точки зад Жо-Вилфред Цонга.

Двубоят между Димитров и Лопес започна равностойно, но в десетия гейм Димитров имаше преднина от 40:15 при собствен сервис, след което загуби осем поредни разигравания, а с това и първия сет. Двубоят беше прекъснат заради дъжд при 3:2 за българина във втория сет. При подновяването на играта хасковлията успя да пробие за 5:3 и изравни резултата с последвалото си подаване.

В третия сет Лопес изглеждаше по-концентриран. Той пропусна шест възможности за пробив в четвъртия гейм, а но шестия Димитров му даде още два шанса и Лопес се възползва от втория от тях след лека грешка от воле на мрежата на българина, за да поведе с 4:2. До края испанецът доминираше и взе следващите два гейма, за да триумфира.

mediapool.bg