Кламер БГ - Новини: Едно от изчезналите през уикенда момичета е било изнасилено, има задържан

Едно от изчезналите през уикенда момичета е било изнасилено, има задържан

България

|
Пон, 10 Окт 2016г. 19:03ч.
Едно от изчезналите през уикенда момичета е било изнасилено, има задържан

Едно от изчезналите през уикенда момичета, които заедно с техен приятел впоследствие бяха намерени, е било изнасилено, съобщиха от прокуратурата в понеделник с уточнението, че по случая вече има и задържан.

Арестуван е 33-годишният Йордан Георгиев, който прилъгал 13-годишното момиче в столичния кв. "Враждебна", където й нанесъл удари, заплашил я с нож и след това я насилил.

Пострадалото 13-годишно момиче заедно с още две деца – момче и момиче от дом за настаняване в столичния квартал "Люлин", решили да го напуснат и през този уикенд да отидат на гости при позната на едно от тях.

Те нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалата. За целта отишли на столичния пл. "Лъвов мост", където малолетното момиче се запознало с задържания Йордан Георгиев, посочват от прокуратурата.

Той е казал на момичето, че ще я заведе до заложна къща и двамата отишли до кв. "Враждебна". Там Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил. После я завел във фургон в същия столичен квартал, където тя останала през нощта и отново е била изнасилена. На сутринта той я завел обратно на "Лъвов мост" и я пуснал да си ходи.

Другите две деца са намерени в монтанското село Габровница, където отишли при роднини. В момента с тях работят психолози, в дома започна проверка на социалните. Случаят е предаден на Софийската градска прокуратура.

До момента заподозреният Йордан Георгиев е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи, добавят от прокуратурата. В момента той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

mediapool.bg