Кламер БГ - Новини: Градският съд върна делото срещу Герман Костин на прокуратурата

Градският съд върна делото срещу Герман Костин на прокуратурата

България

|
Вт, 11 Окт 2016г. 11:46ч.
Градският съд върна делото срещу Герман Костин на прокуратурата

Софийският градски съд (СГС) върна делото срещу руснака Герман Костин на Софийска градска прокуратура заради допуснати съществени процесуални нарушения. Решението не е било обжалвано от държавното обвинение, което трябва да отстрани посочените грешки.

Костин е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников, чийто труп бе открит в куфар край Пасарел на 20 март миналата година. В мотивите си съдия Атанас Атанасов обяснява, че според закона между прокурорското постановление, с което дадено лице е привлечено като обвиняем и крайният обвинителен акт не трябва да няма разминавания, но в слуяая такива са налице.

В постановлението е посочено, че убийството е извършено в периода от 13.00 ч. на 8 февруари 2015 г. до около 23.00 ч. на 9 февруари 2015 г., а в обвинителния акт този период е разширен и за начало на криминалното деяние е посочена само датата 8 февруари без конкретен час. Така излиза, че престъплението фактически започва от 00.00 часа на 8 февруари, а не от 13.00 часа, както е в постановлението за привличане към наказателна отговорност.

Другото сериозно разминаване е, че лекият автомобил „Фолксваген Поло“, ползван от обвиняемия Костин, на едно място в обвинителния акт е посочен с регистрационен номер СА 5016 ХС, а на друго – с номер СА 5061 ХС.

mediapool.bg