Кламер БГ - Новини: Сблъсъци между "жълтите жилетки" и полицията в Париж

Сблъсъци между "жълтите жилетки" и полицията в Париж

Европа

|
Съб, 09 Фев 2019г. 18:34ч.
Сблъсъци между "жълтите жилетки" и полицията в Париж

До сблъсъци между демонстранти от движението на "жълтите жилетки" и полицията се стигна в събота в Париж. Органите на реда са използвали сълзотворен газ срещу протестиращите,

предаде Асошиейтед прес.

Пострадали са двама демонстранти и двама полицаи. Протестиращ е бил тежко ранен - при избухване на граната със сълзотворен газ е била откъсната ръката му.

Демонстранти са хвърляли камъни и бутилки по униформените. Част от "жълтите жилетки" са се опитали да прескочат загражденията и да проникнат на територията на Националното събрание, но служителите по сигурността им попречиха.

Френските "жълти жилетки" излизат на протести за 13-и пореден уикенд. По данни на властите десет демонстранти са задържани за нарушения на реда.

Основната колона протестиращи, наброяваща над 1000 човека, тръгна от "Шанз-Елизе" към река Сена и стигна до Айфеловата кула. Там "жълтите жикетки" запалиха автомобил на френската система за определяне нивото на терористична заплаха Вижипират (Vigipirate). След това Айфеловата кула беше затворен за посетители. 

mediapool.bg