Кламер БГ - Новини: Нова група депортирани от Германия афганистанци пристигнаха в Кабул

Нова група депортирани от Германия афганистанци пристигнаха в Кабул

Европа

|
Вт, 08 Ян 2019г. 15:53ч.
Нова група депортирани от Германия афганистанци пристигнаха в Кабул

Група от 36 афганистанци с отказано право на убежище и депортирани от Германия, пристигнаха със самолет в Кабул тази сутрин, предаде ДПА, като се позова на представител на имиграционните служби.

Самолетът излетял от летище в Мюнхен в Югоизточна Германия, съобщи един от отхвърлените кандидати за убежище, който пожела да остане анонимен.

Това е 20-та подобна групова депортация на афганистанци от Германия от декември 2016 г. насам. Общо 475 мъже са били върнати в Афганистан с такива полети.

Критиците на депортациите твърдят, че страна, където атаките на талибаните и екстремистите от "Ислямска държава" са разпространено явление, е все още твърде опасна.

През юли афганистанец се самоуби след като беше депортиран. Двайсет и тригодишният мъж живял в Германия осем години, преди да бъде върнат в Кабул.

Според източници от афганистанската армия средно по 35 служители на силите за сигурност в страната биват убити всекидневно при нападения и боеве.

Броят на цивилните, убити в конфликта, остава на "извънредно високи нива", като 2798 души са убити само през първите девет месеца на миналата година, с 21 процента повече от същия период на предишната година, съобщи през октомври ООН.

mediapool.bg