Кламер БГ - Новини: Германската полиция обискира апартаменти на предполагаеми ислямисти

Германската полиция обискира апартаменти на предполагаеми ислямисти

Европа

|
Пет, 21 Дек 2018г. 17:47ч.
Германската полиция обискира апартаменти на предполагаеми ислямисти

Германските правоохранителни органи извършиха тази сутрин обиски на апартаменти на предполагаеми ислямисти във връзка с евентуална подготовка на атентат на германско летища, съобщи списание "Шпигел".

Претърсени са били четири апартамента в провинциите Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия. Прокуратурата в Щутгарт води разследване по отношение на четирима души "по подозрение за подготовка на насилствено престъпление, застрашаващо държавната сигурност". Сред заподозрените са баща и син от град Аахен, които по данни на следствието са салафити (привърженици на крайно консервативен ислям).

Германската полиция предупреди вчера всички големи летища, че има опасност от терористична заплаха и бяха затегнати значително мерките за сигурност на летищата, включително на летището в Щутгарт. По-рано охранителните камери засякоха на това летище подозрителни хора. Един от тях е бил в списък на потенциално опасни ислямисти.

Днес са взети допълнителни мерки мерки за сигурност на летищата в Югозападна Германия, в района на границата с Франция, предаде ДПА, позовавайки се на официални представители и медии. Става дума за летищата в Щутгарт, Фридрихсхафен, Карлсруе/Баден-Баден и Манхайм.

Правоохранителните органи на Мароко предупредиха за потенциална заплаха от терористична атака на летище в района, съобщи германската телевизия "Зюдвеструндфунк". Предупреждението се основава на заплахи, прехванати от чатове в интернет.

mediapool.bg