Кламер БГ - Новини: Дядо Коледа се качва на влака от Брусарци до Лом

Дядо Коледа се качва на влака от Брусарци до Лом

България

|
Четв, 13 Дек 2018г. 13:19ч.
Дядо Коледа се качва на влака от Брусарци до Лом

Дядо Коледа ще прави компания на пътниците във влака от Брусарци до Лом, а като пристигне на гарата ще го посрещнат над сто деца от социални домове, на които добрият старец ще раздаде лакомства и подаръци. Това съобщиха от "БДЖ Пътнически превози”, което за трета поредна година подкрепя националната инициатива "Коледа за всяко дете”, организирана от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Дядото ще създаде коледно настроение в тръгващия утре - 14 декември, влак от Брусарци в 12:10 часа за Лом. Преди заминаването композицията ще бъде украсена празнично.

По време на своето пътуване във влака, белобрадият старец ще пожелае на пътниците на БДЖ весели Коледни и Новогодишни празници и ги почерпи с вкусни изненади.

При пристигането на влака на ломската жп гара в 12:30 часа Дядо Коледа ще бъде посрещнат от над 100 деца в неравностойно положение, настанени в социални домове и Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Лом. Той ще зарадва малчуганите с различни лакомства и подаръци.

"За пореден път БДЖ подкрепя инициативи, свързани с деца в неравностойно положение и организирани от Националното сдружение на сираците в България, като с това доказва, че е социално отговорна компания. Тази коледна инициатива ще достави огромна радост на децата от социалните домове в община Лом, благодарение на БДЖ и на другите институции и представители на бизнеса, с чието съдействие се осъществява”, каза председателят на Националното сдружение на сираците в България” Слави Михайлов, цитиран в съобщението.

mediapool.bg