Кламер БГ - Новини: До края на август пускат движението между бул. "България" и "Луи Айер" в София

До края на август пускат движението между бул. "България" и "Луи Айер" в София

България

|
Пон, 16 Авг 2021г. 14:29ч.
До края на август пускат движението между бул. "България" и "Луи Айер" в София

До края на август пускат движението между бул.

До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по бул. "Тодор Каблешков", в участъка между бул. "България" и "Луи Айер", обяви зам.-кметът по обществено строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов.

"Най-вероятно в четвъртък започват асфалтовите работи. Заедно с асфалтирането и на пътното платно, и на велоалеята ще отнемат някъде около 10 дни, след което булевардът ще бъде отворен в пълен профил между "България" и "Луи Айер". Към края на месеца ще бъде отворено за движение", посочи Джоргов. Той направи уточнение, че велоалеята ще бъде асфалтирана и по нея ще се движат временно пешеходците докато се ремонтират тротоарите.

"Предвидено е засаждане на дървета както на бул. "Тодор Каблешков", така и на "Коперник", така и на всички други места, където е предвидено засаждане на дървета. Това ще стане през октомври и ноември, когато времето позволява", посочи още той пред БГНЕС.

Ремонти текат и на "Гоце Делчев", в участъка между "Петко Ю. Тодоров" и "Костенски водопад", но той е по линия на "Софийска вода", уточни още Джоргов.

"От няколко години там имаше проблем с канала. До началото на септември се предвижда този ремонт, като към момента те си изпреварват графика и в момента даже са започнали асфалтиране и възстановяване на пътното платно. Очаква се движението там да бъде пуснато в края на месеца", добави той.

От думите му стана ясно още, че утре се възстановява движението по ново ремонтирания участък на "Николай Коперник", в участъка между "Шипченски проход" и "Гео Милев".

mediapool.bg