Кламер БГ - Новини: Директорът на АГ "Шейново" остава начело на болницата

Директорът на АГ "Шейново" остава начело на болницата

България

|
Съб, 23 Септ 2023г. 16:57ч.
Директорът на АГ "Шейново" остава начело на болницата

Румен Велев. Снимка: БГНЕС

Директорът на болница "Шейново" Румен Велев запазва поста си след като Агенцията по вписванията е отказала за пореден път на впише новото ръководство. Велев бе сменен по решение на общинския съвет в София, който е принципал на лечебното заведение. На негово място бе избрана бившият здравен министър Таня Андреева.

От мотивите на агенцията по вписванията обаче се вижда, че общинарите са извършили нарушение и новото ръководство няма как да встъпи в длъжност. Новината бе съобщена първо от специализирания сайт zdrave.net.

Причиниата са отказа за вписване е, че не е направена и промяна в съвета на директорите на болницата. Така Велев хем е сменен като началник, хем остава част от колективния управителен съвет.

Това е втори отказ на агенцията да впише Андреева на негово място. В края на юли общинарите гласуваха резултатите от конкурсите за ръководства на общинските лечебни заведения, сред които и "Шейново". С него по предложение на комисията по избор на ръководство на АГ болницата за директор трябваше да бъде назначена д-р Таня Андреева, въпреки че тя не е кандидатствала за този пост. Д-р Андреева е подала документи за член на борда на лечебното заведение.

За смяната на Велев настояваха от ГЕРБ, посочвайки нарушения в болницата, докато той е бил начело. Сред тях е казусът с разменените бебета, зарад който срещу "Шейново" бе заведено дело за 600 хил. лв.

Все още не е ясно как общинският съвет ще реагира на повторния отказ на агенцията по вписванията. Очевидно е, че решение ще трябва да се вземе от следващия състав, тъй като този проведе последното си заседание преди няколко дни. Новите членове ще бъдат избрани на предстоящите местни избори.

mediapool.bg