Кламер БГ - Новини: "Незабавен ефект": Антон Хекимян напуска бТВ

"Незабавен ефект": Антон Хекимян напуска бТВ

България

|
Съб, 23 Септ 2023г. 21:42ч.
"Незабавен ефект": Антон Хекимян напуска бТВ

Снимка: бТВ

Журналистът Антон Хекимян обяви в събота, че напуска бТВ, а от телевизията обявиха, че приемат с "незабавен ефект" оттеглянето му. Изненадващата новина отвори широко поле за интерпретации какво се крие зад смяната. В социалните мрежи дори се появи и версия, че той ще бъде дългоочакваната номинация на ГЕРБ за кандидат-кмет на София, за която грижливо Бойко Борисов изчакваше края на ретроградния Меркурий. Наред с това се появиха информации, че той може да обяви голям новинарски проект в конкурентната Нова тв, които в последствие бяха отречени. От бТВ казват, че оставката е "вследствие на негово решение да продължи в друга професионална посока".

Досега Хекимян бе директор на "Новини, актуални предавания и спорт". Преди това бе репортер и водещ на сутрешния блок.

Хекимян пък говори за предизвикателства:

"Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам".

Засега не е ясно кой ще заеме ръководния пост. Първоначално за новинарското съдържание ще отговаря главният изпълнителен директор на бТВ Ралф Бартоалйт заедно с главните редактори на новините Веселина Петракиева, на актуалните предавания Искра Владимирова и с мениджъра за уеб съдържанието Владислава Лазарова. Бартолайт има опит като политически редактор – работил е във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" и е бил кореспондент в Москва на ДПА, посочват от бТВ.

Относно бъдещето на Хекимян няма информация. Веднага се появиха слухове, че той може да заеме висока в позиция в основния конкурент на бТВ - Нова тв. От там заявиха пред Mediapool, че покана към него не е отправяна.

Другият слух е, че Хекимян може да е кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ. Потвърдждение на тази информация няма. Преди няколко дни лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че номинираният щял да е "нестандартно решение".

mediapool.bg