Кламер БГ - Новини: Борисов с труден избор между шестима за кметската битка в София

Борисов с труден избор между шестима за кметската битка в София

България

|
Нед, 24 Септ 2023г. 12:21ч.
Борисов с труден избор между шестима за кметската битка в София

В Пловдив Борисов коментира като слаби претендентите н аостаналите партии, сн. БГНЕС

Обявяването на номинацията на ГЕРБ за кандидат-кмет на София се бави, защото има шест много добри кандидати и изборът е много труден. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в неделя в отговор на журналистически въпрос при обявяването на избора на ГЕРБ на Костадин Димитров за кандидат-кмет в Пловдив.

"Сега като се прибера, ще преценя", каза Борисов.

Повечето кандидати да поемат управлението на столицата са ясни като първо бе обявена номинацията на Васил Терзиев от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и други организации. Очаква се именно с него да е основният сблъсък на номинацията на ГЕРБ. Твърди се, че Борисов търси нестандартни решения за номинацията за София.

Борисов коментира и предизборната обстановка, като посочи, че "кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби". "От два месеца са на терен и вървят само надолу, защото има само хейт", допълни той.

"Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", продължи лидерът на ГЕРБ, визирайки продължаващите проблеми с пренареждането на жълтите павета в центъра на столицата

На въпрос биха ли подкрепили при балотажи кандидати на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), Борисов отговори, че там където има такъв, ще го направят, "смятам, че е нормално".

mediapool.bg