Кламер БГ - Новини: Десислава Иванчева роди син

Десислава Иванчева роди син

България

|
Пет, 19 Ноем 2021г. 15:41ч.
Десислава Иванчева роди син

Десислава Иванчева

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е станала майка тази сутрин, стана ясно от постове на нейни приятели в профила й във Фейсбук.

Тя е родила първото си дете, което е момче. Бебето се е родило около 10 часа, тежи 2800 грама и е високо 47 см.

Иванчева изкара три години в следствения арест и под домашен арест. През юни тя излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лева.

Бившата кметица е обвиняема по дело за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. На първа инстанция тя бе осъдена на 20 години затвор. Някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова получи 15 години, а соченият за посредник при подкупа Петко Дюлгеров – 12 години затвор. На втора инстанция присъдите бяха намалени на 8, 7 и 6 години затвор.

Иванчева бе арестувана при зрелищна акция на прокуратурата и КПКОНПИ през април 2018 г. пред спортното министерство в София. Заедно с Петрова тя прекара почти целия следобед окована на булеварда, докато се извършваха следствени действия. Нейната теза винаги е била, че е невинна, а намерените в колата ѝ пари са били подхвърлени.

Още през 2018 г. Иванчева поиска да излезе от ареста по здравословни причини, като през юни същата година стана ясно, че става дума за инвитро процедура. Преди да бъде задържана, тя е имала и други опити да стане майка, което била и една от мисиите в живота ѝ, сподели самата тя пред съда в емоционален призив за освобождавано ѝ.

Докато още бе под домашен арест, през май Иванчева съобщи, че е бременна. "Пожелавам на всички хора с репродуктивни проблеми скоро да са щастливи като мен и да имат това вълшебство", каза по-късно Десислава Иванчева.

mediapool.bg