Кламер БГ - Новини: Денков поема 14 агенции и комисии, Габриел – четири

Денков поема 14 агенции и комисии, Габриел – четири

България

|
Пет, 09 Юни 2023г. 14:40ч.
Денков поема 14 агенции и комисии, Габриел – четири

Денков поема 14 агенции и комисии, Габриел – четири

Разпределен е контролът на премиера и вицепремиера над държавните агенции, комисии и различни ведомства, съобщиха от Министерския съвет в петък. Министър-председателят Николай Денков поема 14 ведомства, заместничката му Мария Габриел – четири.

Денков лично ще наблюдава дейността на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност", "Технически операции", Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавния резерв, Държавната агенция за бежанците, тази за пътната безопасност, както и за стоковите борси и тържища. Под контрола му ще са също така Агенцията за публичните предприятия и контрол, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националният статистически институт и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще координира работата на правителството с Държавна агенция "Архиви", Агенцията за ядрено регулиране, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Държавната агенция за закрила на детето.

mediapool.bg