Кламер БГ - Новини: "Демократична България": Вече сме в първа лига и трябва да се съобразяват с нас

"Демократична България": Вече сме в първа лига и трябва да се съобразяват с нас

България

|
Нед, 26 Май 2019г. 21:13ч.
"Демократична България": Вече сме в първа лига и трябва да се съобразяват с нас

Водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев и вторият в нея Стефан Тафров смятат, че постигнатият от тях резултат от 5.9 процента от вота и вкарването по предварителни данни на един депутат в Европарламента е показал, че БСП не е алтернатива на ГЕРБ.

"При подобни резултати нищо не се знае със сигурност до утре. Но това, че в България има алтернатива и тя не е БСП е ясно", заяви |Радан Кънев пред БНТ.

Според него предстои тежка политическа работа пред "Демократична България".

В много секции в чужбина изборният ден не е приключил, напомни Кънев и призова хората да не се отказват да гласуват, "защото те са алтернативата, те са промяната". Кънев каза пред бТВ, че ако бъде избран, ще стане евродепутат.

"Важно е да покажем, че имаме сила да бъдем алтернатива, което вече показваме, каквито и да са крайните резултати, второто е да имаме евродепутат, третото е какво ще покажат преференциите - каквото покажат - народна воля", каза още Кънев.

Според социологическите проучвания именно в ДБ е имало най-голяма разместване на листата чрез използването на преференциите.

За евентуално общо явяване на избори с Христо Иванов Кънев каза, че ще се мисли за следващи местни и парламентарни избори. Имаме важни задачи да надграждаме демократична България за в бъдеще, каза той.

Стефан Тафров беше по-категоричен в очакванията за един мандат. По думите му резултатът на ДБ ще се подобри след приключването на гласуването в чужбина, "където традиционно се представяме добре".

"БСП доказаха ,че не са алтернатива на ГЕРБ. Винаги може повече, но това е началото. Вече сме в първа лига и партиите трябва вече да се съобразяват с нас", допълни Тафров. Според него новият Европарламент ще е по-фрагментиран от предишния. "Много добра новина е, че десните партии се представят по-добре от миналите избори. и национал-социализмът не може да пробие. Европа на гражданите е нашето верую", заяви още той..

mediapool.bg