Кламер БГ - Новини: Дейвид Бекъм предаде акаунта си в Instagram на украинска лекарка

Дейвид Бекъм предаде акаунта си в Instagram на украинска лекарка

Европа

|
Пон, 21 Март 2022г. 14:36ч.
Дейвид Бекъм предаде акаунта си в Instagram на украинска лекарка

Дейвид Бекам е посланик на добра воля на ООН. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дейвид Бекъм предаде временно достъпа до акаунта си в Instagram на украинска лекарка, работеща в град Харков, съобщи "Гардиън".

В неделя историите в Instagram на бившия футболист бяха затрупани с видеоклипове и снимки, проследяващи работния ден на Ирина - детски анестезиолог и ръководител на регионален център за майчино здравеопазване, в разгара на войната в Украйна.

Ирина показа на всичките 71.5 милиона последователи на Бекъм тясното мазе, където бременните жени и родилките с новородени бяха евакуирани през първия ден от руската инвазия.

Тя публикува снимки на новородени в интензивното отделение, където разчитат на кислородни генератори, дарени от УНИЦЕФ.

В един отклиповете е заснета младата майка Яна, която държи сина си Михайло, който е роден с проблеми с дишането и чийто семеен дом е разрушен.

Ирина казва, че сега работи в режим "24/7" и че "вероятно рискуваме живота си, но изобщо не мислим за това". "Обичаме работата си… Лекари и медицински сестри сме тук, тревожим се, плачем, но никой от нас няма да се откаже", споделя лекарката.

Дейвид Бекъм, който е посланик на УНИЦЕФ от 2005 г., призова последователите си да дарят на благотворителната организация, която работи в Украйна, за да осигури на семействата достъп до чиста вода и храна, доставка на готови за употреба комплекти в родилните домове, за да могат услугите за закрила на децата да продължават.

"Благодарение на вашите дарения генераторите на кислород, които са получили, помагат на новородените да оцеляват в ужасяващи условия", каза Бекъм.

Харков, вторият по големина град в Украйна, е постоянна цел на руски обстрели в продължение на последните три седмици, отбелязва "Гардиън".

mediapool.bg