Кламер БГ - Новини: Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

България

|
Съб, 24 Авг 2019г. 22:51ч.
Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

Двама души са избягали от затвора в Стара Загора, съобщиха от правосъдното министерство. Липсата им е установена от надзирателите в късния следобед в петък. Засега не е ясно как точно двамата са избягали. В официалното съобщение пише само, че това е станало "чрез преодоляване на охранително съоръжение“.

Към момента няма информация за какви престъпления са били осъдени двамата бегълци. Знае се само, че са избягали от затворническо общежитие от открит тип. В такива обикновено се настаняват престъпници с леки присъди, на които се разрешава да излизат на работа на външни обекти.

Обявена е тревога, МВР издирва бегълците. По случая е разпоредена проверка от правосъдния министър Данаил Кирилов, съобщават от ведомството му. Тя трябва да изясни всички обстоятелства около инцидента.

Това е поредното бягство на затворници. Миналата година от строго охранявания софийски затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и така не стана ясно как е внесено оръжието. След неуспешно издирване многократно осъжданият Пелов бе убит при престрелка в родния му Ботевград. Другият участник в стрелбата почина от раните си. Другият беглец Колев и до днес е в неизвестност. След убийството му стана ясно, че Пелов се е укривал в апартамента на свой приятел в Ботевград. От МВР излязоха с абсурдното обяснение, че понеже Пелов си бил пуснал брада, било много трудно да бъде разпознат.

Малко след бягството от затвора в София, мъж с оставащи четири месеца от присъдата избяга, след като бе настанен за лечение в болница в Пловдив. Дни по-късно той бе задържан.

Друг затворник избяга от общежитието „Полигона“ в Ловеч и бе издирван от МВР дни наред. Накрая бе арестуван в слънчогледова нива край село Летница, след като се опита да вземе за заложник местна жена.

mediapool.bg