Кламер БГ - Новини: Двама българи арестувани в Гърция за зверското убийство на Иван Георгиев

Двама българи арестувани в Гърция за зверското убийство на Иван Георгиев

България

|
Пет, 04 Март 2016г. 13:34ч.
Двама българи арестувани в Гърция за зверското убийство на Иван Георгиев

Гръцката полиция е арестувала двама български граждани за убийството на 41-годишния Иван Георгиев. Тялото му беше открито полуразфасовано на 10 февруари в контейнери за смет в квартал на Атина. Разпознато е 20 дни по-късно, след като полицията разпространява снимка на жертвата.

Арестувани са двама мъже – на 45 и на 43 години. Според данни на полицията Георгиев е бил нападнат на път за дома си.

Според жената, с която е живеел Иван, той е бил убит от негов пирятел.

"Изхвърлихме мебелите, почистихме всичко, боядисахме стените, изхвърлихме вещите му и се уговорихме какво ще кажем на полицията при положение, че започнат да го търсят“, са думите на партньорката на Иван, цитирана от сайта "Български новини".

Жената е описала пред полицаите, че приятел на Иван го е ударил по главата в дома им в Неа Халкидона, след което двамата заедно са прехвърлили трупа в банята и са го разчленили и сложили в чували, съобщава изданието, което се списва за българите в Гърция и Кипър.

"В един момент ги чух да се карат в хола“, е признала българката. Тя е отишла да види какво става и разбрала, че се карат за пари.

"Сборичкаха се и приятеля му взе едно дърво и започна маниачески да го удря по главата. Когато падна в безсъзнание го преместихме във ваната. Трябваше да го изхвърлим. След като го изхвърлихме се върнахме в къщи и почистихме всичко", казала жената.

Служителите по сигурност са шокирани от хладнокръвието, с което партньорката на Иван е описала убийството. Плетеницата започнала да се разплита, след като сестрата на убития го разпознала по снимката, обявена в медиите, и се свързала с полицията.

По-рано в петък сестрата на убития съобщи, че има подозрения кой може да е убил брат й, но отказа да сподели повече, преди да се свърже с полицията.

Първоначалните показания на партньорката на Иван били, че Иван е заминал да живее в България, но след дълги часове на разпит е признала за извършеното престъпление. Според разследване на в. "Български новини", жената до Иван е от Долна Митрополия на име Пенка.

mediapool.bg