Кламер БГ - Новини: Чужди граждани и трафиканти на хора са задържани в района на Свиленград

Чужди граждани и трафиканти на хора са задържани в района на Свиленград

България

|
Пет, 04 Март 2016г. 14:44ч.
Чужди граждани и трафиканти на хора са задържани в района на Свиленград

Седем мъже са задържани в ареста в Свиленград при полицейска операция. Акцията е във връзка с миграционния натиск и незаконния трафик на чужденци през границата, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Криминалистите от Свиленград са получили информация, че в района на с. Сладун ще пристигне група от незаконно преминали на наша територия чужди граждани, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната.

Сформирани били оперативни групи съвместно със служители на Граничния полицейски участък в Свиленград. В полунощ на 3-ти март били задържани 32-ма чужди граждани без документи за самоличност. От тях осем били жени, шестима - мъже и 18 - деца.

Чужденците - от Ирак, Сирия и Турция, са били отведени в патрулната база "Капитан Андреево", а след това са били настанени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Полицаите са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието - четирима от Харманли, двама от Любимец и един от Симеоновград. В местност край Сладун са били намерени и три автомобила.

По случая в районното управление на полицията в Свиленград е образувано досъдебно производство.

mediapool.bg