Кламер БГ - Новини: Даниел Митов: Заменят една корупционна схема с друга

Даниел Митов: Заменят една корупционна схема с друга

България

|
Съб, 05 Юни 2021г. 14:35ч.
Даниел Митов: Заменят една корупционна схема с друга

Даниел Митов: Заменят една корупционна схема с друга

“Правителството подготвя механизъм, през който да удря неудобни за тях фирми. И да замени определен бизнес със свой, т.е заменят една корупционна схема с друга, със своя“, заяви зам.-председателят на ГЕРБДаниел Митов пред бТВ. Това е рядко срещано откровение от страната на представител на партията на Бойко Борисов, че досега се е управлявало с корупционни схеми.

По думите на Митов служебното правителство се готви да удари бизнеси в България, използвайки като оправдание санкциите на САЩ. Заместник-председателят на ГЕРБ гарантира, че подкупеният политически лидер, споменат в доклада на американците, не е Бойко Борисов.

“Подозрения вече има, бяха споменати и имена, но мога да гарантирам, че това не е г-н Борисов. Ще призова нашите опоненти да не се превръщат в клеветници“, каза Митов.

Той допълни: “Ако г-н Борисов имаше каквото и да е общо с това, нямаше да бъде поканен от американския посланик в резиденцията. Срещата не я е искал г-н Борисов, а е бил поканен и поканата е дошла много преди да бъдат обявени санкциите. Ако имаше съмнение, той щеше да бъде включен в санкционния списък“.

mediapool.bg