Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ

Спорт

|
Вт, 28 Авг 2018г. 12:34ч.
Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Най-добрият български тенисист загуби от Стан Вавринка с 0:3 сета -

3:6, 2:6, 5:7.

Това е втора победа за швейцареца срещу Димитров във втори пореден турнир от Големия шлем. Преди 56 дни двамата играха един срещу друг в първия кръг на "Уимбълдън". Тогава Димитров взе категорично първия сет, но загуби след обрат в оспорвана четирисетова битка.

Този път обаче шампионът от финалите на АТП през 2017 г. не успя да окаже съпротива на шампиона в Ню Йорк от 2016 г.

Григор Димитров допусна твърде много грешки, които максимално улесниха Вавринка. Световният номер 8 загуби първия сет след кошмарен сервис гейм, в който допусна две двойни грешки. Във втората част той беше категорично надигран от швейцареца, който в момента е 101-ви в ранглистата, и успя да вземе само два гейма.

В третия сет Вавринка имаше физически проблеми и това даде шанс на Димитров да завърже мача. Българинът обаче пропиля аванс от 5:3 гейма и напусна турнира с наведена глава.

След ранното си отпадане Григор Димитров на практика загуби и последните си надежди да се класира за финалите на АТП. Така в края на сезона той няма да има възможност да защити 1500-те точки, които спечели след триумфа в Лондон през 2017 г.

За 33-годишния швейцарец това беше осма поредна победа в Ню Йорк и 13-та в последните му 14 мача в турнира. В следващия кръг Стан Вавринка ще играе срещу френския квалификант Юго Умбер.

Изненадата в първия кръг на турнира поднесе 33-годишната естонка Кая Канепи, която отстрани световната номер едно Симона Халеп. Румънката допусна тежка загуба с 0:2 сета (2:6, 4:6) след 78 минути игра.

Миналата година Кая Канепи сътвори сензация с достигането си до четвъртфиналите в Ню Йорк. Във втория кръг естонката ще се изправи срещу квалификантката от Швейцария Жил Тайхман.

mediapool.bg