Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна с бърза победа в Париж

Григор Димитров започна с бърза победа в Париж

Спорт

|
Ср, 29 Окт 2014г. 19:10ч.
Григор Димитров започна с бърза победа в Париж

Григор Димитров започна с бърза и лесна победа участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Той се справи убедителен с 2:0 (6:0, 6:3) над 34-ия в световната ранглиста уругваец Пабло Куевас за малко повече от час.

На осминафиналите на турнира българинът, който в момента е 11-ти в света, ще срещне британеца Анди Мъри, който по-рано победи убедително французина Жюлиен Бенето с 6:3, 6:4.

Турнирът в Париж е последна възможност за Димитров да се класира за финалите на АТП в Лондон през ноември. За това обаче той трябва да спечели турнира или поне да стигне до полуфинал и да се надява конкурентите му за място в Лондон да отпаднат рано.

Един от тях е именно Мъри, който се намира в отлична форма. Мачът с Бенето беше неговата десета поредна победа, като преди това той спечели турнирите във Виена и Валенсия. При победа над Димитров в следващия кръг шотландецът си осигурява участие в Лондон.

В потока на Димитров е и водачът в световната ранглиста Новак Джокович, който започна в Париж с победа с 6:3, 6:4 срещу Филип Колшрайбер.

Испанецът Давид Ферер и канадецът Милош Раонич, които също са сред конкурентите на българския тенисист за място в Лондон, започнаха с победи.

Ферер победи Давид Гофен от Белгия с 6:3, 2:6, 6:3 и заема последната позиция, даваща право на участие в Лондон.

Канадецът измъкне трудна победа с 6:3, 5:7, 7:6 (4) срещу Джак Сок от САЩ.

mediapool.bg