Кламер БГ - Новини: Голдън Стейт Уориърс спечели титлата в НБА

Голдън Стейт Уориърс спечели титлата в НБА

Спорт

|
Ср, 17 Юни 2015г. 07:59ч.
Голдън Стейт Уориърс спечели титлата в НБА

Отборът на Голдън Стейт Уориърс спечели в сряда шампионските пръстени в Националната баскетболна асоциация (НБА). Победата дойде след оспорван сблъсък с Кливлънд Кавалиърс на суперзвездата Леброн Джеймс.

Финалната серия бе затворена от Голдън Стейт с 4:2 след победа като гост в Кливлънд с 105:97. Това е четвъртата титла в историята на Уориърс. За последен път те триумфираха в далечната 1975-та година.

Победата в Кливлънд дойде заради добрата игра на Стивън Къри и Андре Игуидала, които вкараха по 25 точки. За Кливлънд Леброн Джеймс отново бе на много високо ниво. Той записа 32 точки, 18 борби и 9 асистенции, но не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

Сблъсъкът между Голдън Стейт и Кливлънд бе класически. Крайните победители успяха заради дългата си резервна скамейка, умната игра в защита и стрелбата от разстояние. Заради многото контузии Кливлънд можеше да разчита единствено на бруталния атлетизъм на своята суперзвезда Леброн Джеймс, който носеше тима на гърба си през целите плейофи.

В крайна сметка силите на Джеймс не стигнаха срещу Голдън Стейт, воден от един от най-добрите стрелци от далечно разстояние в историята на НБА Стивън Къри.

mediapool.bg