Кламер БГ - Новини: Германия увеличава случайните проверки по границите си

Германия увеличава случайните проверки по границите си

Европа

|
Пон, 30 Септ 2019г. 15:16ч.
Германия увеличава случайните проверки по границите си

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обяви планове за увеличаване на случайните проверки по границите на страната, предаде ДПА.

"Сигурността започва от границите", заяви консервативният политик в неделя вечерта.

Министерството на вътрешните работи на Германия обяви в Туитър, че предприема стъпки за "по-ефективна борба с вторичните движения", отнасящи се за мигранти от неевропейски държави, които пътуват до Германия от други страни в Европа. Полицията ще извършва случайни проверки без конкретна причина или подозрение.

Зеехофер е написал в изявление в Туитър, че в допълнение към подновеното споразумение за граничен контрол с Австрия, е инструктирал федералната полиция да засили случайните проверки по всички други граници на страната. Неотдавна той обяви, че Германия ще удължи проверките на границата с Австрия за още половин година.

Говорител на министерството на вътрешните работи каза, че все още се засичат голям брой нелегални преминавания на границата.

От съображения за сигурност и с цел контрол над миграцията, федералната полиция е инструктирана да продължи проверките и след 11 ноември.

Германия има 3 700 километра сухопътни граници, само тази с Австрия е с дължина над 800 км с десетки пунктове за преминаване, отбелязва ДПА.

mediapool.bg