Кламер БГ - Новини: Възход и падение: От Данаил Кирилов до Барни Ръбъл (видео)

Възход и падение: От Данаил Кирилов до Барни Ръбъл (видео)

България

|
Пет, 28 Авг 2020г. 12:25ч.
Възход и падение: От Данаил Кирилов до Барни Ръбъл (видео)

"Правното острие" на ГЕРБ Данаил Кирилов започва политическата си кариера в БСП като общински съветник в София. Малко след това обръща политическите си пристрастия и се превръща в истински помощник на тогавашния кмет на столицата Бойко Борисов. През следващите години политическата му кариера се развива стремглаво. Първо става депутат от ГЕРБ, а после и "новата Искра Фидосова" - става председател на парламентарната правна комисия.

През годините в парламента той е вносител на редица спорни законопроекти, но още не е в центъра на медийните прожектори. Неговата звезда "блесва" в пълнота през април 2019 година. Тогава става министър на правосъдието на мястото на провалилия се кандидат за президен на ГЕРБ Цецка Цачева, която напуска поста заради скандала "Апартаментгейт".

Следват редица противоречиви изказвания и едно признание, не въпреки че му е забранено да пише във Фейсбук, Кирилов участва в създаването на "Борисовската конституция"- инструмент, който според анализатори се ползва от управляващите за печелене на време на фона на продължаващите протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Цялото това политическо препускане на Кирилов приключва с това, че подава оставка, а хората го сравняват с героя от "Семейство Флийнстоун" - Барни Ръбъл.

Кои обаче са незабравимите решили на Кирилов и как премина той през развитието си в ГЕРБ - вижте във видеото.

mediapool.bg