Кламер БГ - Новини: Розберг спечели и втория за сезона старт във Формула 1

Розберг спечели и втория за сезона старт във Формула 1

Спорт

|
Нед, 03 Апр 2016г. 20:28ч.
Розберг спечели и втория за сезона старт във Формула 1

Нико Розберг спечели петата си поредна победа във Формула 1 (втора за този сезон плюс три от края на миналия), след като направи перфектен старт на състезанието за Гран при на Бахрейн и удържа своя аванс до карирания флаг. Германският пилот на Мерцедес финишира с време 1:33:34.696 часа и изпревари с 10.282 секунди Кими Райконен от Ферари, докато световният шампион Люис Хамилтън остана на трети с пасив от 30.448 секунди.

Нико Розберг започна отлично състезанието и изпревари Хамилтън още на старта на надпреварата, а британецът изостана до девета позиция, след като се сблъска с болида на Валтери Ботас в завой номер 1. Нещата не изглеждаха добре за световния шампион и той обясни по радиото на отбора, че "има проблеми с болида и той не се движи добре".

Хамилтън набра скорост в следващите обиколки и в петата изскочи на шеста място с изпреварване срещу Ромен Грожан, а пред него бяха лидерът Розберг, Фелипе Маса, Ботас и Даниел Рикардо. В този момент обаче в битката за лидерските позиции се намеси и Кими Райконен, който се възползва от излизане на Рикардо извън пистата в завой номер 1 и излезе на четвърто място. В осмата обиколка той мина и пред движещия се на трета позиция Ботас.

Двамата пилоти на Мерцедес влязоха в бокса в 14-та обиколка, а Хамилтън сложи гуми със средна смес и уцели правилната настройка, за да излезе на трето място в състезанието. Той се впусна в битка с Кими Райконен, но пилотът на Ферари удържа аванса си до края на състезанието и спечели втората позиция.

Втората победа от две състезания остави Розберг начело на класирането и той вече води със 17 точки срещу Хамилтън.

Гран при на Бахрейн започна без Себастиан Фетел, след като двигателят на неговото Ферари блокира по време на загряващата обиколка.

mediapool.bg