Кламер БГ - Новини: Водещи се връщат в Нова тв, поемат сутрешните блокове

Водещи се връщат в Нова тв, поемат сутрешните блокове

България

|
Ср, 09 Юни 2021г. 20:27ч.
Водещи се връщат в Нова тв, поемат сутрешните блокове

Марина Цекова и Мирослава Иванова

Водещи, които се разделиха с Нова тв по времето на братята Кирил и Георги Домусчиеви, се връщат в телевизията. Журналистката Мирослава Иванова ще води сутрешния блок заедно с Виктор Николаев, а Марина Цекова поема "Събуди се". Това е първото голямо разместване сред лицата в телевизията, след като бе купена от собственика на "Виваком" - Юнайтед груп.

Мирослава Иванова и Виктор Николаев ще са новата екранна двойка на "Здравей, България" от 21 юни. Досегашната водеща на сутрешния блок Лора Инджова остава в Нова тв, но от телевизията не посочват дали това означава, че ще се върне на старата си позиция като репортер.

Мирослава Иванова, която бе сред лицата на Нова тв в продължение на близо 20 години, през май 2020 г. първо бе поставена в "престой" уж заради извънредното положение, а после бе съкратена от тогавашния изпълнителен директор на Нова тв Ива Стоянова, която бе поставена на този пост в края на 2019 г. след идването на Домусчиеви. Преди това Стоянова ръководеше близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3", която в края на миналата година стана част от групата на Нова тв и вече се нарича Нова нюз.

Преди да бъде съкратена, Мирослава Иванова водеше "Събуди се", а след това единствен водещ на предаването остана Мартина Ганчева, която преди да иде в Нова тв, е работила в TV7 и Bulgaria on air.

Сега водещ на "Събуди се" става Марина Цекова, която напусна Нова тв в края на миналата година и за кратно бе водеща на новините в бТВ.

От Нова тв съобщават, че Мартина Ганчева е решила да се раздели с компанията по собствено желание.

През последните седмици от Нова тв си тръгна и водещата на "Неделята на Нова" Мая Костадинова, която се появи в телевизията по времето на Домусчиеви, а преди това бе част от екипа на "Канал 3". В момента предаването се води от продуцента Симеон Белев.

Времето, в което братя Домусчиеви се разпореждаха с Нова тв, ще се запомни с прогонването на знакови разследващи журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Доста преди тях от телевизията бе принудена да си тръгне продуцентът Дарина Сарелска.

С телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и покойната вече Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията в края на миналия век. Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск.

mediapool.bg