Кламер БГ - Новини: Ветко Арабаджиев вече е под домашен арест

Ветко Арабаджиев вече е под домашен арест

България

|
Ср, 09 Дек 2020г. 16:27ч.
Ветко Арабаджиев вече е под домашен арест

Бизнесменът Ветко Арабаджиев, който е в ареста от миналата година, ще бъде прехвърлен в дома си. Това е решил окончателно апелативният спецсъд, съобщи lex.bg. В момента Арабаджиев е в болница, където се лекува от коронавирус. Освен това той има и туморно заболяване. Досега втората инстанция винаги отменяше решенията за по-лека мярка на Арабаджиев.

Той е обвиняем за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари заедно със съпругата си Маринела. Обвинения бяха повдигнати и на сина им Вълчо Арабаджиев, както и на служители на фирмите им.

По-леката мярка на бизнесмена идва, след като миналата седмица с пост в социалните мрежи съпругата му обяви, че той се бори за живота си.

"Моят съпруг, който продължава да е на кислород, все още в критично състояние с вторична бронхопневмония, трикратно завишени туморни маркери и съпътстващо тежко заболяване, което налага спешна операция, която не може да бъде извършена, докато не бъде напълно излекуван от корона инфекцията", написа тя.

В определението си съдът отчита тежкото здравословно състояние на Арабаджиев.

Отправена е обаче и критика срещу първата инстанция, постановила първоначално освобождаването на бизнесмена. Според апелативния съд съдия Христина Михайлова е действала незаконно, тъй като преди да има окончателно произнасяне по искане на прокуратурата освобождаването на Арабаджиев да бъде спряно той е излязъл от ареста.

mediapool.bg