Кламер БГ - Новини: Швед и мъж и жена българи са застреляни в апартамент във Варна

Швед и мъж и жена българи са застреляни в апартамент във Варна

България

|
Ср, 09 Дек 2020г. 20:12ч.
Швед и мъж и жена българи са застреляни в апартамент във Варна

Швед на 41 години и български граждани – мъж на 40 години и жена на 23 години, са били застреляни в сряда в апартамент на първия етаж на блок на улица "Македония " 105 във Варна. Сигналът за престъплението е подаден в полицията в 10.15 часа, след като са чути изстрели от апартамента, предаде БНР.

В апартамента са открити газов пистолет, преправян за бойни патрони, автомат, както и множество боеприпаси. Назначена е съдемномедицинска и съдебно-балистична експертиза, каза на брифиг окръжният прокурор Красимир Конов.

Той уточни, че все още не е идентифициран извършителят на престъплението и на този етап на разследването е трудно да се правят заключения дали на местопрестъплението е имало и друг човек. Разпитват се свидетели.

Жертвите са били в приятелски отношения. Наемателят на жилището е варненец, регистриран като криминално проявен заради хулигански прояви, обясни Конов.

Утре ще се извършат аутопсиите на телата, както и експертизите, които могат да дадат повече яснота, допълниха от варненската полиция.

mediapool.bg