Кламер БГ - Новини: 18-годишен без книжка открадна ТИР и го преобърна след гонка в Бургас

18-годишен без книжка открадна ТИР и го преобърна след гонка в Бургас

България

|
Четв, 10 Дек 2020г. 10:27ч.
18-годишен без книжка открадна ТИР и го преобърна след гонка в Бургас

18-годишен младеж без шофьорска книжка открадна ТИР от паркинг в Бургас и след преследване с полицията преобърна тежкотоварния камион на възлово кръстовище в града, съобщи МВР.

Рано тази сутрин товарът от дървени плоскости все още беше разпилян на кръговото движение при хотел "Мираж" в морския град. Автобусите от градския и междуградския транспорт, както и леките автомобили от комплексите "Изгрев" и "Зорница" се пренасочват по обходен маршрут.

При инцидента няма пострадали, но са нанесени значителни материални щети, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 23:45 часа в сряда, когато служители от Пето Районно управление-Бургас забелязали в района на бл. 39 в "Изгрев" криволичещ ТИР в еднопосочна улица. Те подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка.

Шофьорът обаче не се съобразил с полицейските разпореждания. Надул газта и се включил в ул. "Димитър Димов", преминавайки с десен завой по ул. "Копривщица", бул. "Демокрация", ул. "Дунав" и с десен завой по бул. "Стефан Стамболов" в посока изхода на града към София.

Преследван от полицейски патрули ТИР-ът се преобърнал в района на кръговото кръстовище до хотел "Мираж" поради движение с несъобразена скорост по мокра настилка.

Така камионът блокирал бул. "Никола Петков" в посока от "Изгрев" към центъра и разсипал по пътното платно дървения материал, с който бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а е 18-годишен тийнейджър от Средец, обитаващ социално жилище в комплекс "Славейков".

Младежът е стар познайник на полицията- нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти. Навършил е пълнолетие преди месец, но предвид ковидкризата все още не е пренасочен извън социалното жилище.

Момчето не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а, паркиран в района на паркинг към завод "Кроношпан", откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишният младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

Пътната отсечка на бул. "Никола Петков" е освободена от ТИР-а около 5:15 чака в четвъртък. Стоката, с която е бил натоварен, дървени плоскости от завод "Кроношпан", се събира, за да бъде възстановен нормалният пътен трафик.

mediapool.bg