Кламер БГ - Новини: Вербовчикът на "Буда" цъфна като "експерт" при управителя на Тенчо Свинаря

Вербовчикът на "Буда" цъфна като "експерт" при управителя на Тенчо Свинаря

Биволъ

|
Съб, 13 Септ 2014г. 14:00ч.
Вербовчикът на "Буда" цъфна като "експерт" при управителя на Тенчо Свинаря

rumiancev-simeon

Младен Георгиев, разкрит от Биволъ като вербовчик на Бойко Борисов - агент "Буда"в момента е експерт по сигурност към политическа партия "Глас Народен". Това стана ясно от медийните изяви на самия Георгиев през седмицата.

Георгиев, известен също с прозвището "Малкия Маджо" беше назначен от Бойко Борисов за главен секретар на ДАНС. Няколко месеца след разкритията за "Буда" той напусна тихомълком агенцията.

Трудоустройването на "Малкия Маджо" в "Глас Народен" сигурно няма нищо общо с факта, че пиар на партията е Светла Бригова Аспарухова-Попова, дъщеря на ген. Бригадир Аспарухов, високопоставен кадрови офицер от Първо ГУ на бившата ДС и издигнат до шеф на НРС от Желев в първите години на прехода.

Когато дойде на власт Симеон назначи Аспарухов съветник по националната сигурност, но острата реакция от САЩ, от Главната квартира на НАТО в Брюксел и отказът на евроатлантическите партньори да му дадат достъп до класифицирана информация, осуетиха тези планове. Кандидатурата тогава бе най-яростно подкрепена, не от друг, а персонално от…. Ахмед Доган /агент Сергей и Сава/.

Не е излишно да се припомни, че ген. Аспарухов стана директор на застрахователната компания “Витоша” АД и в ръководството на фирмите “Дару кар” и “Дару Финанс” на известния като агент на КГБ и ДС – Атанас Тилев /Агент Румянцев/. А акционер в същата беше именно Симеон, с когото Румянцев е подържал “тесни” контакти в тъмните години на комунизма. /снимката е на Румянцев и Симеон преди 40 г. в Швейцария/.

Дъщерята на Аспарухов също е била служител на фирми на Тилев и дори негов съдружник. На пиарското поприще чрез агенцията си Crystal Vision тя обгрижва не само "Глас Народен", но и бившия водещ Николай Бареков.

Досието на “Румянцев” изчезна от архивите на ДС и бе обвинен Аспарухов. Всъщност дали е изчезвало напълно? Едва ли.

Делата извършени от правителството на Симеон Сакскобурготски в последствие ще бъдат припомнени по други поводи, но две от тях са особено показателни за сглобяване на пъзела на сегашния мафиотско-олигархичен модел на управление в България.

- Назначаването на охранителя на комуниста Генадий Зюганов изведнъж директно за Главен секретар на МВР и последващото му произвеждане за Генерал.

- Създаването на детето-чудо Делян Пеевски, като директор на Пристанище Варна със средно образование и последващата негова главоломна политическа и финансова кариера, превърнала го в управляващ държавата ни “в сянка”.

Ще добавим също и два показателни факта от управлението на Орешарски и Борисов, които да послужат на анализаторите:

- През ноември 2007 г., когато сегашният премиер Пламен Орешарски бе финансов министър в правителството на тройната коалиция, България се отказа от близо 4 млрд. долара дълг на Ирак.

- През април 2010 г. Бойко Борисов се отказа от ¾ от дълга на сирийския режим на Башар Асад към България.

BB-Assad

Въпрос за напреднали е, дали тези финансови бенефиси за милиарди към два от арабските режими в Близкия изток, където България играеше фундаментална роля чрез външнотърговските си държавни фирми, имат връзка с последващото предлагане и назначение на Пеевски за шеф на ДАНС именно от Орешарски, като Премиер?

Допускаме, че също така няма никаква връзка и разкритието на в. Капитал, че Светльо Витков е бил управител на фирмата за производство на цигари "Норт Табак", свързвана с харманлийски контрабандист и агент на ДС Тенчо Свинаря.

Тенчо Свинаря лъсна като агент "Стефан" на ДС през юли т.г. Той е бил съдружник с бившия зам.началник на ПГУ на ДС и пръв зам.министър на МВР на НРБ – ген.Любен Гоцев. Гоцев е бил и пряк шеф на Аспарухов по време на режима на Живков. Това не пречи Тенчо и Гоцев през борческите години да изнасят агнета за страните от Близкия и Среден изток.

Биволъ припомня, че като защитници на Борисов след публикацията на досието "Буда" се изявиха най-първом именно висшите ченгета в държавата. В публичното пространство тогава се откроиха гласовете на бившия шеф на 6-то ПГУ на ДС полк. Димитър Иванов /Гестапото/ и Бриго Аспарухов. Последният призна официално в ефира на БНР, че именно той персонално е “препоръчал” на Царя Бойко Борисов за най-висшия стратегически пост в МВР – Главен секретар. Мотивите му били, че момчето охранявало добре руския комунист Зюганов, когато дошъл в България.

bivol.bg