Кламер БГ - Новини: Борисов предизборно се постави над законите в България

Борисов предизборно се постави над законите в България

Биволъ

|
Пон, 15 Септ 2014г. 14:54ч.
Борисов предизборно се постави над законите в България

На 10 септември ДНСК трябваше да започне поредния етап от изпълнението на закона спрямо заграбването на държавни земи и безразборното застрояване на бреговата ивица южно от Бургас. За целта се издават възлагателни писма за принудително събаряне на незаконните сгради върху крадена държавна земя. Биволъ разполага с конкретно писмо от този вид, подписано от Началника на ДНСК инж. Милка Гечева. Същата бе издигната на този пост от ГЕРБ, после уволнена и понастоящем отново възстановена от служебното правителство на Близнашки. Гечева е обект на разследвания на Биволъ по аферата „Дюнигейт”. Общият брой на сградите, които трябва да бъдат премахнати е 144, а до момента са премахнати 107, по данни на ДНСК.

Районът е известен като „Рибарско селище Ченгене скеле”, но в него „рибарите” са основно мастити местни и национални величия – шефове на държавни институции, партийни гаулайтери, важни магистрати, които мирно съжителстват с мутри, бандити и богати „бизнесмени”. Бреговата ивица е застоена пиратски в последните 20 г. абсолютно незаконно, върху заграбени терени от държавния горски фонд. Бившите дъбови гори са поголовно изсечени, крайбрежието е зловещо разкопано и бетонирано вурху самата плажна ивица. Някои от издигнатите палати даже са построени в самото море върху изкуствени основи. Скандалният град разполага със собствени заведения, магазини, дори параклис. Цялата инфраструктура, вода, ток и т.н. са също незаконни, но това не пречи на ВиК и ЕВН да събират такси от живеещите. От десетилетия скандалното селищно образувание расте и се развива пред очите на потресената общественост, а институциите с бездействието си фактически утвърждават безумната реалност, че в България законите не важат за всички, а държавата е за частно ползване на престъпни субекти и структури. Пример за корупция, издигната до ниво на абсурност, безпрецедентна дори за държави от „Четвъртия свят” може спокойно да носи името „Ченгене скале”. В превод името значи „Циганско пристанище”. Много показателно.

На 10-ти септември булдозерите обаче бяха подготвени, но в последния момент спрени по

нареждане на самата ДНСК. Причината: предизборен ПР десант на ГЕРБ в района, под претекст да помага на пострадалите от наводненията рибари. Незаконният вилен квартал построен върху изсечените крайбрежни склонове бе удавен от природата след последните дъждове. Това, което не свърши българската корумпирана държава, свърши Господ, за да възвести, че във вселената има все пак някаква справедливост.

Бойко Борисов „вади рибарите от калта“

Така описаха подвизите на кандидатдепутатското му войнство почти всички сервилни медии. От дописките стана ясно, че Борисов и компанията му са попълнили списъка на незаконните строежи с още три къщи – дарение от ГЕРБ за пострадалите. Кметът на Бургас Димитър Николов, зам.председател на ГЕРБ, дори раздал експресно извадени разрешителни за построяването им. Борисов обещал също да предложи на служебното правителство да „даде” на „местните хора“ 45 декара от откраднатия горския фонд. „Това, което искат тук да се случи и аз поемам ангажимент, кметът е направил всичко необходимо, МЗХ да отреди тези 45 дка да ги купят местните хора.“, обещава щедро « Буда ».

Въпросните 45 декара държавна земя всъщност са заграбени и всичко построено на тях подлежи на събаряне. Навремето в Бургас бе публична тайна, че с незаконен държавен терен можеш да се сдобиеш, като си платиш „на черно” определена сума на мутренска групировка, която впоследствие разкешва в общината и по етажите на държавната власт. Така стотици декари държавни гори бяха окупирани и откраднати от обществото. Кой да търси справедливост и законност, когато в схемата участваха шефове на горското, магистрати и областни управители.

Калта и водата заляла рибарите са следствие от хаотичното и незаконно застрояване на „Ченгене скале“, без спазване на градоустройствени и строителни норми, без улици и канализация. Още през 2002 г. ДНСК установява там 412 незаконни постройки, от които 150 масивни, подлежащи на събаряне. „В Ченгене скеле няма нито един пирон, който да е законно забит.”, изповядват се експерти пред Биволъ.

„И спасител на рибар съм, на закона…“

Според възлагателна заповед на ДНСК, с която Биволъ разполага, на 10.09.2014 фирмата „ПОМА ГРУП БУРГАС“ е трябвало да разруши една постройка. В последния момент обаче идва устно разпореждане от ДНСК за спиране на разрушаването. От строителния контрол се оправдават за отлагането с наводнението. Потърсен за коментар управителят на фирмата Атанас Попов призна, че последствията от наводнението не са представлявали пречка за събарянето. Денят на 10.09.2014 е идеален от метеорологична гледна точка. Слънчев, безветрен и топъл. Мотивът за „лошото време” е пълна лъжа! Истинската причина за отлагането е предизборния десант на ГЕРБ на тема как спасява бедстващи рибари”. Умилителни са снимките от събитието, на които Борисов и Николов подаряват щедро земи, сглобяеми къщи и коли. Законът на Р.България? Има ли изобщо такъв за тия хора?

Фактът, че в района на т.нар. „Рибарско селище“ няма нито една законна постройка и няма как да има, защото държавната земя просто е заграбена, не попречи на Борисов да „надскочи“ цинично обществените корективи, като пое личен ангажимент да подари на рибарите заграбената от държавата земя – горски фонд.

Докато бившият премиер еднолично узаконяваше продължаващото десетки години беззаконие и самоуправство на Ченгене скале, бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова „спаси бременна скарида“. За това събитие ни информира столична медия от кръга на Пеевски, в типичния хвалебствен за ГЕРБ стил от периода 2009-2013 г.

Павлова поне би трябвало да познава добре законодателството, но на две крачки от нея газеше с нови гумени ботуши нейният началник. Все пак докато тя беше начело на МРРБ беше съборен незаконния строеж „Златна Перла“.

„Буда“ пое караула от Станишев за узаконяването на богаташки палати

Опитите на строителния контрол да приложи закона и да отстрани тузарските строежи започнаха през 2010 г., но срещнаха силен политически отпор. Напълно предвидимо, защото основната част от дивото строителство не са рибарски хижи, а луксозни къщи на управляващи и свързани лица. На събаряне подлежи и палатът на скандалният архитект Калин Тихолов, известен като „Палачът на българското Черноморие”.

Миналата година БСП се подигра с общественото мнение, като предложи мораториум върху събарянето на незаконните къщи в страната. Законодателното предложение беше внесено лично от Сергей Станишев. То обаче не мина заради избухналите протести срещу назначението на Делян Пеевски начело на ДАНС и притесненията на комунистите, че узаконяването на богаташките вили може да им навлече допълнителна порция обществено недоволство.

Акцията на ГЕРБ сега доказва, че идеята на БСП за спасяване на незаконните палати е неизтребима. Тя най-вероятно ще се осъществи при евентуален бъдещ кабинет Борисов v 2.0 с неофициалната подкрепа на ДПС, за какъвто се гласят. Притеснения от общественото недоволство не може да има в главите на зомбираните властници. Всички медиите от империята Пеевски са поели мощната пропагандна обработка, че се защитават интересите на „рибарите”.

bivol.bg