Кламер БГ - Новини: Васил Терзиев смени заместника си по финансите, преди да го назначи

Васил Терзиев смени заместника си по финансите, преди да го назначи

България

|
Пон, 18 Дек 2023г. 15:40ч.
Васил Терзиев смени заместника си по финансите, преди да го назначи

Иван Василев, Сн. Столична община

Кметът на София Васил Терзиев назначи Иван Василев за зам.-кмет по финанси и здравеопазване, съобщиха от Столична община в понеделник. Василев ще отговаря за изготвянето на финансовата рамка и управлението на политиките за здравеопазване.

Иван Василев, който беше част от предизборния щаб на кмета Васил Терзиев, е представен като човек с дългогодишна експертиза в сферата на икономиката и финансите, както и в създаването и управлението на икономически политики.

В края на ноември столичния кмет обяви част от своя екип. Тогава очакванията бяха, че зам.-кмет по финасните и здравеопазването ще бъде Гергана Москова, която бе номинирана. В крайна сметка на поста е назначен Иван Василев. Няма обяснение за промяната.

Той е магистър по финанси и бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и съавтор на промените в Търговския закон, свързани със създаването на дружество с променлив капитал, както и на промените за привличане на специалисти от чужбина.

Василев е бил старши експерт към Секретаря по здравеопазване, образование и наука в президентската администрация между 2012 и 2015 г, а пет години е бил и член на УС на кооперация "Комрад Кооператив". Освен това е бил член на Управителния съвет (УС) на българската стартъп асоциация BESCO.

“Включвам се в екипа на Столичната община с ентусиазма и убедеността, че когато искаш промяна или подобрение на средата, трябва да участваш активно в процеса. Финансовата функция на всяка организация е огледало на нейната стратегия и приоритети. Нашите са пълна прозрачност на управлението, активна комуникация със заинтересованите страни за намиране на решенията, които ще превърнат София в най-добрия град за живеене, туризъм и бизнес. Ще приложа натрупаните знания и умения в областта на дигитализацията и технологиите, за да децентрализраме финансите на общината и да дадем реални инструменти на гражданите за подобряване на кварталите и районите на София. Не на последно място - Столичната община има потенциал да се превърне в едно от най-атрактивните места за работа и като екип ще работим и за това”, заяви Василев.

mediapool.bg