Кламер БГ - Новини: Областната управа на София отмени ветото на Терзиев за рокадите в общински фирми

Областната управа на София отмени ветото на Терзиев за рокадите в общински фирми

България

|
Пон, 29 Юли 2024г. 19:22ч.
Областната управа на София отмени ветото на Терзиев за рокадите в общински фирми

Общинският съвет ще се събере на извънредно заседание, въпреки решението на Областната администрация, Сн. БГНЕС Областната администрация в София отмени изцяло акта на кмета Васил Терзиев за връщане за ново обсъждане на доклада за смяна на ръководствата на шест общински дружества, определяйки го като незаконосъобразен и нищожен. Заседанието на Столичния общински съвет по темата е насрочено за четвъртък и ще се проведе, въпреки решението на Областната управа.

Развитието по казуса идва само няколко часа, след като общинските съветници от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") настояха служебният премиер Димитър Главчев да поиска оставката на областния управител Стефан Арсов.

Още по темата

Общинските съветници от ПП-ДБ ("Спаси София") поискаха оставката на областния управител заради участие в "пълзящ преврат"

29 юли 2024 12:59

Искането на оставката на назначения в края на април областен управител, който е кадър на ГЕРБ, е заради сменените ръководства на 6 ключови общински дружества по-рано през месеца, както и опити да ограничи правомощията на кмета Васил Терзиев.

mediapool.bg