Кламер БГ - Новини: Божков предложи на Трифонов общи листи, шоуменът отказа

Божков предложи на Трифонов общи листи, шоуменът отказа

България

|
Четв, 18 Фев 2021г. 12:38ч.
Божков предложи на Трифонов общи листи, шоуменът отказа

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а шоуменът

отказа. Това стана ясно от публикации на двамата на страниците им във "Фейсбук".

Рано тази сутрин Васил Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения, предложи на Трифонов да се явят на парламентарните избори заедно.

"Много от целите на "Българско лято" и ПП "Има такъв народ" съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим" - написа бизнесменът на страницата си във "Фейсбук".

Реакцията на телевизионния водещ не закъсня и чрез страницата си във "Фейсбук" Трифонов отхвърли офертата на Божков.

"Още на 30 ноември аз заявих, че партия "Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал", написа Слави Трифонов.

Партията на Божков

"Българско лято" не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на Божков бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии. Тогава хазартният бос обяви, че ще участва на изборите с "мандатоносител", като под това вероятно е имал предвид регистрация на друга партия. Явно Божков е решил, че в тази роля може да влезе "Има такъв народ". Не е ясно дали бизнесменът е имал "план Б" и сред вече регистрираните партии има такава, която да ползва, за да участва в изборите.

Общо 31 партии и 8 коалиции са подали документи за участие в парламентарните избори на 4 април. Крайният срок за това изтече в сряда. След проверката на ГРАО ще стане ясно дали всички ще получат регистрация. До 2 март ще бъдат ясни и имената в листите.

Увеличава се и броят на българите зад граница, които са дали заявка да гласуват. Традиционно най-много те са във Великобритания - над 6800 души. Следва Турция с над 4900 заявления за гласуване и Германия с приблизително толкова желаещи.

Към момента 66 държави вече са дали позволение на тяхна територия да има избирателни секции.

Предизборната кампания ще започне на 5 март и ще продължи до 2 април.

mediapool.bg