Кламер БГ - Новини: Вагон на товарен влак дерайлира, няма пострадали

Вагон на товарен влак дерайлира, няма пострадали

България

|
Нед, 13 Юли 2014г. 21:04ч.
Вагон на товарен влак дерайлира, няма пострадали

Вагон от композиция на товарен влак е дерайлирал в неделя между гарите Чумерна и Гавраилово, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Закъсалият влак е на частната "ДиБи Шенкер" и по неофициална информация локомотивът е скъсал колоос. Пострадали няма.

Дерайлирал е последният вагон. Инцидентът е станал около 14.15 ч. между гарите, намиращи се близо до Сливен. Движението в участъка е спряно, пътниците на БДЖ се налага да бъдат превозвани с автобуси.

Заради инцидента на Сливенската железопътна гара е спряна продажбата на билети за всички влакове, които по разписание минават през участъка. От гарата в Сливен очакват връзка с диспечерите в Пловдив за подробни указания. Не е ясно за колко време ще бъде спряно движението на влаковете. Към момента е спряна продажбата на билети за влака за Варна за 17.20 ч., съобщи Фокус.

Това е вторият случай с дерайлирал влак за по-малко от едно денонощие, но сегашният инцидент е далеч по-лек от съботния, когато тежко катастрофира бързият влак София-Варна и машинистът загина, а около 10 човека бяха ранени.

mediapool.bg