Кламер БГ - Новини: Варна очаква генералния секретар на Международната морска организация

Варна очаква генералния секретар на Международната морска организация

България

|
Пон, 14 Юли 2014г. 09:13ч.
Варна очаква генералния секретар на Международната морска организация

Koji-Sekimizu-2Варна ще бъде домакин на Втората среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн – Азербайджан, Грузия, Иран, Русия, Казахстан, Молдова, Румъния, Турция, Украйна, Туркменистан и България.

Събитието ще се проведе в средата на септември т.г.

Maritime.bg припомня, че мотори за осъществяване на срещата са министърът на транспорта кап. Данаил Папазов и бившият директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Георги Цветков. Те предложиха Варна за домакин по време на среща с генералния секретар на Международната морска организация Кожи Секимизу. Срещата във Варна, ще се проведе под патронажа на Секимизу, който ще бъде удостоен и с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ Н. Й Вапцаров, научи Maritime.bg.

През септември във Варна се очаква да пристигне и генералния директор на дирекция “Мобилност и транспорт” към Европейската комисия Жоао Агуар Макадо, както и директора на Европейската агенция по морска безопасност Марку Милу.

На Втората среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн ще бъде извършен обстоен преглед на процеса по присъединяване на отделните държави към международните конвенции за търговското корабоплаване, приети през последните няколко години. Другата важна тема ще бъде сътрудничеството между администрациите на съответните страни.

Maritime.bg – България