Кламер БГ - Новини: ВМРО внася програма за разделното събиране на отпадъци в софийски училища

ВМРО внася програма за разделното събиране на отпадъци в софийски училища

България

|
Пон, 13 Дек 2021г. 15:34ч.
ВМРО внася програма за разделното събиране на отпадъци в софийски училища

ВМРО внася програма за разделното събиране на отпадъци в софийски училища

Система за разделно събиране на отпадъци в учебните заведения предлага общинският съветник адв. Михаил Петров.

Предлага се общината да разработи система и да достави съдове за разделно събиране на хартия, стъкло, метални и пластмасови изделия във всички учебни заведения в София с перспективата на следващ етап всяка учебна стая да бъде снабдена с подобни контейнери. Вносителят, Михаил Петров, общински съветник от ВМРО – Българско национално движение в Столичен общински съвет, е разработил предложението за постигане на основните цели.

"Водени от желанието да изградим у подрастващите поколения навици, защитаващи околната среда и здравето на човека, предлагаме приемането на изискване за поставяне на контейнери за разделно събиране на битовите отпадъци във всяко училище и детска градина на територията на Столична община. Предложението представлява мярка за насърчаване на отговорното събиране на различните видове битови отпадъци и допълва държавната и общинска политика. Очаква се позиционирането на контейнери за разделно събиране на битовите отпадъци във всяко училище и детска градина на територията на Столична община да изгради у младите чувство за отговорност към околната среда и живота и здравето на всеки гражданин. Също така, още от малки те ще придобият навик да изхвърлят разделно отпадъците си, а може да повлияят благоприятно и върху своите родители, ако те самите не го правят. Някога тези деца също ще бъдат родители и ще възпитат своето поколение в защита на природата и опазване на природните ресурси", посочиха от ВМРО.

От ВМРО възнамеряват това предложение да се превърне в национална кампания и да бъде предложена от общинските съветници от ВМРО на вниманието на кметовете на общини и общинските съвети в цялата страна.

mediapool.bg