Кламер БГ - Новини: В морето на новините: Започнаха дните на медийната грамотност

В морето на новините: Започнаха дните на медийната грамотност

България

|
Четв, 11 Фев 2021г. 22:55ч.
В морето на новините: Започнаха дните на медийната грамотност

За четвърта поредна година започнаха Дните на медийната грамотност като този път акцентът е върху значимостта на информацията, дезинформациите и комуникациите в реалния и дигиталния свят за хората от всички възрасти и дори от най-малките населени места..

"Дни на медийната грамотност 2021" обхващат онлайн обучения и курсове за ментори, учители и ученици, както и за възрастни хора в малките населени места, съобщиха то организаторите от Коалиция за медийна грамотност. Ще бъдат предложени серия видеоуроци в най-големия образователен сайт Уча.се; видео и уебинар на тема етично отразяване на деца в медиите, уебинари за родители; анимационни курсове по безопасен интернет; инициативи на тема дезинформация и проверка на факти; представяне на образователна видеоигра, създадена в България, и други.

Интересуващите се могат да намерят на сайта на кампанията игри, наръчници, постери и брошури на български език, уроци и презентации за учители, полезни пътеводители за родители, видео, изследователски трудове и др.

Програмата на кампанията ще бъде допълвана в хода й. Възможно е да настъпят промени с датите на провеждане на някои събития, посочват организаторитe.

mediapool.bg