Кламер БГ - Новини: Цветанов работи в компания на Павел Вълнев за средна американска заплата

Цветанов работи в компания на Павел Вълнев за средна американска заплата

България

|
Пет, 12 Фев 2021г. 10:36ч.
Цветанов работи в компания на Павел Вълнев за средна американска заплата

Бившият вътрешен министър и някогашен шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов работи за един от членовете на новата му партия – бизнесмена Павел Вълнев. Това съобщи самият Цветанов пред бТВ. На въпрос дали Вълнев му плаща заплатата, бившият министър заяви:

"Аз работя в една от неговите фирми, така че от тази гледна точка, да, той е и в една част мой работадтел, но това е нещо, което аз съм го взел като рещение още през 2019 г. и в разговорите, които съм провел с него".

Цветанов отказа да разкрие каква заплата взима. Обясни, че е в частния сектор и когато стане депутат ще разкрие всички данни публично. Към момента те били подадени към НОИ. По думите му заплата е "средна за американските стандарти".

Цветанов обясни, че Вълнев, му е поставил условие, за да работят заедно.

"Едно от тях беше дали имам зависимости от ДПС – това, което наблюдава в ГЕРБ. Казах му, че нямам и че съм се доказал във времето в тази посока", каза той.

По думите му бизнесменът до момента е дал около 1 млн. лв. за партията.

Бившият министър и лидер на "Републиканци за България" продължава да критикува управляващите за връзките им ДПС. Той обясни, че имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Точно обратното – той самият нямал зависимости от партията на Ахмед Доган.

"Освободиха трима министри за това, че има връзка и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник е реденето на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава", заяви Цветанов.

До напускането на парламента той подкрепяше активно правителството, в което участваха тримата въпросни министри – Горанов, Младен Маринов (на вътрешните работи) и Емил Караниколов (на икономиката).

mediapool.bg