Кламер БГ - Новини: Шестима пострадали при пореден инцидент в ”Арсенал”

Шестима пострадали при пореден инцидент в ”Арсенал”

България

|
Ср, 17 Окт 2018г. 12:16ч.
Шестима пострадали при пореден инцидент в ”Арсенал”

Шестима души са пострадали при инцидент в завода ”Арсенал” край Казанлък. Един от тях е в тежко състояние, но без опасност за живота.

Инцидентът станал тази сутрин, няколко минути след 9 часа в цех 120 на завод 3 в ”Арсенал“.

Всичките шестима пострадали мъже са откарани в Спешния център на Казанлък. Единият от тях е в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Останалите са с различни повърхностни наранявания.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. От ръководството на оръжейния завод заявиха, че пострадалите са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. Митко С. Най-тежко е пострадал 23-годишният Димитър Д.

"Петима от ранените са с обгаряния, само единият от пострадалите е с гръдна рана. разговаряли сме с директора на казанлъшката болница - няма опасност за живота им", каза шефът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

Причините за локалното запалване се изясняват. Няма опасност за разрастване на аварията.

"Предстои започване на първоначално разследване, а именно оглед на местопроизшествието. Съобразно събраните до момента данни ще започне разследване по член 134 от Наказателния кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди“, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов, цитиран от БНР.

Това е втори подобен инцидент в завода само за тази година.

През март един работник загина, а друг бе ранен.

Това е поредният взрив във военен завод. В последните години загинаха общо 19 и бяха ранени 18 души при взривове в "Арсенал” Казанлък, Горни Лом, Петолъчката, Костенец, Мъглиж, Иганово.

mediapool.bg