Кламер БГ - Новини: Близо милион лева за технически обслужване на правителствения Еърбъс

Близо милион лева за технически обслужване на правителствения Еърбъс

България

|
Ср, 17 Окт 2018г. 14:08ч.
Близо милион лева за технически обслужване на правителствения Еърбъс

Кабинетът отпусна 991 128 лева за извършване на базово техническо обслужване на правителствения Еърбъс А319, съобщиха от правителствената пресслужба. Парите ще бъдат предоставени на Министерството на транспорта за нуждите на Авиоотряд 28, който изпълнява правителствените полети.

Базовото техническо обслужване на самолета се прави на всеки две години с цел поддържане на постоянна летателна годност, повишаване безопасността и сигурността на полетите.

От 28 май 2009 г., когато самолетът е приет за експлоатация в Авиоотряд 28, са извършени 5 базови технически обслужвания, като последното, правено през тази година, е с най-голям обем от изпълнени дейности и поради това, продължителността и стойността на прегледа е най-висока.

Извършването на базово техническо обслужване осигурява продължаване на летателната годност, висока безопасност и сигурност на полетите със специално предназначение, като при неизпълнение на тези дейности самолетът трябва да бъде спрян от експлоатация, посочват от Министерския съвет.

mediapool.bg