Кламер БГ - Новини: "България Еър" не очаква големи закъснения на полетите през следващите дни

"България Еър" не очаква големи закъснения на полетите през следващите дни

България

|
Пон, 29 Юли 2019г. 18:08ч.
"България Еър" не очаква големи закъснения на полетите през следващите дни

Закъсненията на полетите на българския национален превозвач продължиха и в понеделник. Например полетът от София до Бургас в 17:50 часа закъсня, показа проверка на Mediapool на сайта на летище "София".

В почивните дни часове наред стотици пътници бяха блокирани на летище "София" заради закъснели полети на "България Еър". Със закъснения се изпълняваха полетите за Варна, Бургас, Бейрут, Тел Авив и Одеса.

От авиокомпанията съобщиха, че не очакват големи закъснения на полети в следващите дни.

Като причина за закъсненията на самолетите от "България Еър" посочиха проблеми с графика на полетите и натрупани закъснения по летища в чужбина, заради лошото време.

През почивните дни самолети на авиокомпанията а останали в Цюрих, Прага, Лондон и Барселона поради независещи от тях причини, казаха от "България Еър" пред БНТ.

Заради метеорологични обстоятелства и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа част от самолетите на авиокомпанията са останали по летищата с часове.

"В напрегнат сезон като летния, когато полетните разписания на всяка една авиокомпания, а и на всяко едно летище са изключително натоварени, това резултира в натрупване на закъснения по обратните полети към София, както и към следващите линии, които самолетът трябва да изпълни", се казва в позиция на компанията.

От "България Еър" се извиняват на пътниците за създаденото неудобство. Напомнят, че всеки, чийто полет е закъснял с над 3 часа, може да подаде жалба за компенсация.

Заради зачестилите закъснения на полети в последните дни министърът на транспорта Росен Желязков разпореди да се извършат проверки на авиокомпаниите, които летят от и до България.

mediapool.bg