Кламер БГ - Новини: Хамид: Г-н Пеевски е там, където има работа

Хамид: Г-н Пеевски е там, където има работа

България

|
Пет, 27 Юли 2018г. 11:20ч.
Хамид: Г-н Пеевски е там, където има работа

Народният представител от ДПС Делян Пеевски и да не ходи в парламента бил свършил важна за държавата работа, внасяйки законопроекти.

Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ДПС Хамид Хамид, който в петък пред бТВ коментира защо скандалния депутат и издател не се появява в НС.

"Г-н Пеевски е там, където има работа. Ако държите мога да помоля да ви се обади и да ви каже къде е", каза Хамид пред бТВ в отговор на въпрос дали е поканен на рождения ден на депутата от ДПС, който е днес и къде е Делян Пеевски.

Попитан, не трябва ли един народен представител да е в парламента, когато има заседание, Хамид отговори: "Работата на народния представител не е само в парламента. Тя е и сред избирателя. Тя е в цяла България".

Заместник-председателя на ДСП допълни, че само част от работата на депутата е в парламента и не с присъствие се мери това, което е свършил. "Защото, ако погледнете какви закони е внесъл господин Пеевски - важни за държавата, има много народни представители, които 100% от дните са в парламента, но не са внесли нищо", завърши Хамид.

Този парламентарен сезон депутатът от ДПС внесе два законопроекта. Сред тях са поправките в закона за медиите текстовете в нормативния акт за банковата несъстоятелност, които засягат пряко останалите “неразпределени” активи на КТБ. Експерти и в двете области коментираха нееднократно, че поправките са лобистки.

mediapool.bg