Кламер БГ - Новини: Издирваният за убийството в Благоевград се е самоубил

Издирваният за убийството в Благоевград се е самоубил

България

|
Пет, 27 Юли 2018г. 13:39ч.
Издирваният за убийството в Благоевград се е самоубил

Основният заподозрян за жестокото убийство на 58-годишна жена в Благоевград се е самоубил, след като барети обградиха в петък къщата, в която се укриваше в село Бараково, община Кочериново.

Това стана ясно от думите на шефа на благоевградската полиция Николай Хаджиев след края на операцията.

Издирваният Радослав Стипцаров-Соколето се е самоубил с ловна пушка, от която са изстреляни три патрона. Той е в неизвестност то 24 юли, когато е пребита дъщерята на убитата по-рано в петък жена, уточни Хаджиев.

Соколето се е укривал в къщата на негови познати двама братя на ул. "Милица" в Бараково. Движил се е с перука и държал в себе си телефоните им. Тялото му е открито с огнестрелни рани около 9.00 часа в петък, като до него е била пушката.

"Предвид данните, че лицето е въоръжено, се наложи пристигането на специализирана група за тактически действия от Главна дирекция "Национална полиция". Беше щурмувана тактически къщата, където се е укривало лицето, като е установено, че същият е с огнестрелна рана в главата и до него има пушка двуцевка. Има двама братя, които обитават адреса. По техни данни лицето е дошло в полунощ тук, носил е оръжие, бил е маскиран с перука и се е укрил в една от стаите", разказа Хаджиев пред медиите.

Междувременно благоевградската полиция проведе мащабна операция в града, при която бяха задържани лица от местния криминален контингент. Рано сутринта в полицията за разпит бяха отведени и майката и братът на Стипцаров, който е известен на МВР рецидивист, изтърпял присъда за изнасилване.

Униформени проверяваха часове наред всички преминаващи хора и автомобили през входовете и изходите на Благоевград, както и на международния път Е-79 при Антените и кв. "Струмско" в посока Симитли.

Убитата жена е собственичка на едно от най-известните заведения за бързо хранене в града, популярно като "Мръсното кебапче". Според първоначалната информация убийството ѝ е извършено малко след 1.00 часа във входа на блока ѝ 17-Б в кв. "Струмско".

Тялото на жената е открито окървавено на площадката след входната врата на жилищната сграда. Тя е починала от кръвозагуба, след като е била прерязана сънната ѝ артерия. До трупа ѝ е била открита счупена бутилка от бира.

Заподозреният рецидивист е живеел на семейни начала с 35-годишната дъщеря на жертвата, която преди дни е подала сигнал, че ѝ е нанесъл побой. По този повод говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че по случая има и жалба за откраднат автомобил на дъщерята, а в петък майка ѝ е трябвало да даде показания пред съдия.

mediapool.bg