Кламер БГ - Новини: Софиянци масово плащат онлайн местните данъци

Софиянци масово плащат онлайн местните данъци

България

|
Пон, 17 Авг 2020г. 18:58ч.
Софиянци масово плащат онлайн местните данъци

Две трети от постъпленията на местни данъци и такси в бюджета на София през тази година са платени от столичани по електронен път. 221 млн. лв. или 54.4% от приходите от налози са платени от софиянци чрез различните онлайн възможности, предоставяни от Столична община. Други 73.5 млн. лв. са платени онлайн чрез финансови посредници, което е 18.08%, а през интернет портала на общината са платени 5.9 млн. лв. или 1,47%., съобщиха от дирекция "Общински приходи".

На каса в районните данъчни отдели в София са внесени 105.8 млн. лв., което е 26% от постъпленията в бюджета до момента, добавят от Столична община.

За сравнение, през същия период на 2019 година – от 1 януари до средата на август на каса са били внесени 30.6% от всички приходи. Тогава през портала на Столична община са платени 0.9% от постъпленията или 3.7 млн. лв.

Ако задълженията към местната хазна се плащат на части, крайният срок за данък сгради и МПС е 31 октомври. За такса смет втората вноска трябва да се плати до 30 септември, а третата – до 30 ноември.

Първите вноски на местните си данъци и такси т.г. трябваше да се платят до 30 юни. Ако това не е направено, върху тях вече се трупат съответните лихви по закон.

mediapool.bg