Кламер БГ - Новини: Подобрява се оцелялото дете в катастрофата, взела четири жертви в с. Белгун

Подобрява се оцелялото дете в катастрофата, взела четири жертви в с. Белгун

България

|
Вт, 18 Авг 2020г. 14:04ч.
Подобрява се оцелялото дете в катастрофата, взела четири жертви в с. Белгун

В по-добро състояние е осемгодишното дете, оцеляло при тежката катастрофа в каварненското село Белгун, при която автомобил помете шестима души на тротоара и уби майка и двете й деца и мъж. Стабилизиран е и шофьорът, причинил тежкия инцидент, който е от същото село.

Момчето е настанено в МБАЛ "Света Анна" във Варна с травма на белия дроб и фрактури, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев, цитиран от БТА във вторник.

36-годишният водач на автомобили е в болницата в Добрич с черепно-мозъчна травма.

По случая се води досъдебно производство от Окръжната прокуратура в Добрич

Тежката катастрофа стана в понеделник следобед, когато лек автомобил "Форд Фокус", движил се с висока скорост, губи контрол. Колата се качва на тротоара и помита намиращите се там 40-годишна жена и двете й деца – на една и на 12 години, които са починали на място. Загинал е и 41-годишен мъж, който е бил там. Автомобилът след това се обръща.

Ранени са и 58-годишен жител на селото, който е настанен в ортопедията на болницата в Добрич. На тротоара е било и раненото тежко 8-годишно момче.

По думите на Радослав Бухчев първоначалната версия, че катастрофата е възникнала при гонка между два автомобила, е отпаднала. Водачите, които са преминавали по пътя по същото време, са разпитани и са свидетелствали, че фордът се е движил с голяма скорост.

Все още не е готова пробата на водача за алкохол и наркотици. Не е готова и техническата експертиза за скоростта, с която се е движил шофираният от него автомобил. 36-годишният мъж има книжка от 2013 г. и досега не е бил глобяван за нарушения по пътя.

Във вторник бе извършен повторен оглед на местопроизшествието. Ситуацията в село Белгун, където снощи имаше напрежение, е спокойна, на място са оставени полицейски патрули, каза директорът на ОД на МВР Никола Панчев, цитиран от БТА.

mediapool.bg