Кламер БГ - Новини: Служителка в социален дом в Хасково е с Covid-19

Служителка в социален дом в Хасково е с Covid-19

България

|
Вт, 18 Авг 2020г. 10:18ч.
Служителка в социален дом в Хасково е с Covid-19

Служителка в център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Хасково е установена с Covid-19, съобщи Областният кризисен щаб. Положителната проба е била на жена на 51 години от община Хасково.

През днешния ден на центъра предстои да бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, а 10 лица - потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на заразената, да бъдат поставени под карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Още 7 нови PCR-теста за инфекцията в областта са дали положителен резултат през миналото денонощие, уточняват от щаба. Това са трима пациенти на МБАЛ-Хасково - жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград. И трите са били настанени в инфекциозно отделение на лечебното заведение.

Контролна проба е била взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четири от контактни му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград, отчитат от щаба.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 123, включително установените за последното денонощие 8 нови случая.

mediapool.bg