Кламер БГ - Новини: Соломон Паси: На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия

Соломон Паси: На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия

България

|
Пет, 01 Март 2019г. 10:49ч.
Соломон Паси: На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия

Излизането на Русия от Договора за ракети със среден обсег е много притеснително и то ще наруши баланса в Европа. На Балканите има нужда от ядрено оръжие. Това заяви пред бТВ бившият министър на външните работи Соломон Паси.

„Ние знаем, че в Европа има едни атомни бомби, атомни оръжия, как и къде ще бъдат разместени тези оръжия аз не мога да кажа, но със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда, не е стратегията на Тодор Живков "Балканите без ядрена зона". Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира, както го гарантираха през цялата студена война”, каза той.

Несигурността в Черно море, разходите за отбрана и бъдещото присъединяване на Македония към НАТО ще са сред темите, които ще обсъждат премиерът Бойко Борисов и генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който пристига на посещение у нас, каза още Паси.

Основната заплаха за енергийните проекти в България е пълната зависимост от руските енергийни ресурси, заяви Паси в коментар относно позицията на президента Румен Радев, който в четвъртък заяви на форума на НАТО в Катовице, че се опитва да предпази българските проекти от външна намеса.

„Важни са делата, а не думите. Дайте си сметка, че служебното правителство на президента Радев имаше възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го направи, така че са по-важни действията, а не думите”, заяви бившият министър.

mediapool.bg