Кламер БГ - Новини: Сидеров с интрига, че Валери Симеонов иска да е водач на евролиста

Сидеров с интрига, че Валери Симеонов иска да е водач на евролиста

България

|
Пет, 25 Ян 2019г. 19:43ч.
Сидеров с интрига, че Валери Симеонов иска да е водач на евролиста

„Подкрепям желанието на Валери Симеонов да оглави листата за Евровота. Въздържах се досега да го кажа публично, но смятам, че това е най-достойният водач на листата и че всички други кандидатури са несъстоятелни“.

Това написа във Фейсбук лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който от началото на годината отрича да е поставял условие да води евролистита на ОП. Според негови колеги истината е точно обратната и именно това е било първоначалната причина за напрежението в коалицията, защото ВМРО и НФСБ обаче са твърдо против Сидеров да е първи в листата.

През последните месеци отношенията между Сидеров и коалиционния му партньор Валери Симеонов са обтегнати. По тази причина написаното от лидера на „Атака“ звучи иронично.

В изказването си Сидеров намеква, че лидерът на НФСБ, който винаги е заявявал, че евровота за него не е тема, иска да е водач на листата за изборите през май. По информация на Mediapool обаче лидерът на НФСБ не е имал подобни мераци – единственото му желание било Сидеров да не е първи.

„Абе, какво ме занимавате? Аз няма да коментирам на Сидеров изказванията“, каза Валери Симеонов потърсен за коментар от Mediapool за написаното от лидера на „Атака“ и на въпрос дали е искал да е водач на евролиста.

„Единствено Валентин Касабов би могъл да бъде някаква конкуренция. Но за това е необходимо да има дискусия, на която съм готов по всяко време и на всяко място“, написа още Сидеров в социалната мрежа в петък вечерта.

mediapool.bg